Mina studier i psykologi är snart avslutade. Sommaren är snart här. Framtidens osäkerhet närmar sig med stormsteg.

Jag har beslutat mig för att satsa helhjärtat på att onlineterapi.nu ska bli Sveriges bästa hemsida om psykologi, där personer med psykologisk problematik kan införskaffa sig kunskap, bidra med sina erfarenheter, kommunicera med andra och få stöd och terapi online. Tjänsterna ska vara gratis och kvalitén ska vara god och basera sig på forskning och evidens.

Psykiatrin har ett hårt tryck på sig, och det behövs komplement som kan stötta, informera och rentav behandla personer som mår dåligt av en eller annan anledning. Det finns hemsidor (på svenska) av varierande kvalité som erbjuder liknande service. Vissa av dessa sidor bedrivs i vinstsyfte, vilket påverkar kvalitén av informationen som erbjuds. På onlineterapi.nu ska all information och tjänster vara gratis.

Gränsen mellan evidensbaserad behandling och personlig utveckling är ibland tunn. Vi vill inte utesluta varken det ena eller andra. Människor är olika och är i behov av olika typer av information. Vi kommer dock vara tydliga med vilken typ av behandling som har mest stöd från forskningen.

Onlineterapi.nu är också tänkt att fungera som portal för psykologer och forskare inom psykologi. Forskning driver psykologin som vetenskap framåt, och förhoppningen är att den här sidan ska kunna underlätta forskningen och kommunikationen.

Funktionalitet, design, pedagogik och användarvänlighet är under konstruktion. Tills dess är det förmodligen lite rörigt… Men ambitionen är en lättnavigerad och pedagogisk sida!

Jag som driver hemsidan jobbar just nu med att fylla den med information. Det är ett ganska stort arbete, och jag vet inte när det kommer bli klart. Vill du bidra på något sätt, är du välkommen att skicka ett mejl till: glannstrom@gmail.com

Med vänlig hälsning,

Mikael Glännström